Regulamin forum" /> Forum dyskusyjne Ostrowa Wielkopolskiego :: Zobacz temat - newsy z Ostrowa
Forum Forum dyskusyjne Ostrowa Wielkopolskiego Strona Główna Forum dyskusyjne Ostrowa Wielkopolskiego
---=== www.ostrowwlkp.pl ===---

RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

newsy z Ostrowa
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 18, 19, 20  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum dyskusyjne Ostrowa Wielkopolskiego Strona Główna -> Miasto Ostrów Wielkopolski
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pol

PostWysłany: Czw Cze 17, 2010 00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie z PISu bardzo się denerwują. Nie ma się co dziwić! Gdyby wygrał wybory Jedrzęjak rodzinki tych Panów mogą przestac zajmować różne dobrze płatne stanowiska w tym mieście. A i wyjdzie na jaw jak spółki komunalne cieniutko prosperują (a ludzią się wciska ciemnotę). Ciekawie się to rowija. Czekam na dalsze ruchy z obu stron. Robi sie ciekawie!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
szymon
80 %
80 %

PostWysłany: Czw Cze 17, 2010 00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To może kolega przybliży nam jakie spółki i dlaczego "cieniutko prosperują" ?
Powrót do góry
zainteresowany
10 %
10 %

PostWysłany: Wto Cze 22, 2010 00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Literacka" na sprzedaż

Kawiarnia Literacka w Ostrowie Wielkopolskim, czyli budynek dawnej strzelnicy miejskiej trafi pod młotek. Decyzja o sprzedaży ważyła się przez wiele miesięcy. Pierwszym rozwiązaniem miało być przekazanie budynku dla starostwa powiatowego na działania kulturalne. Jednak starostwo oferty nie przyjęło, twierdząc, że nie ma funduszy na remont zabytkowego obiektu. Dlatego już we wtorek w prasie ogólnopolskiej ukaże się ogłoszenie o przetargu.
„To bardzo atrakcyjny teren i sądzę, że nie zabraknie chętnych do wzięcia udziału w przetargu"-powiedział wiceprezydent Stanisław Krakowski:

„Przy naszym odnowionym, remontowanym Centrum Kultury i to miejsce musi być piękne. Obiekt jest pod opieką konserwatora więc wszytko co będzie zmieniane na zewnątrz musi być dostosowane do jego wymogów, do budynków sąsiednich.„

Rozstrzygnięcie przetargu zaplanowane jest na sierpień, ale pisemne zainteresowanie zgłosiło już kilku inwestorów.

zródło rc.fm
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Edi
20 %
20 %

Ostrzeżeń: 1

Z tego co mi się o uszy odbiło to z Kuźnią Ostrów jest gorzej. Wie ktoś coś więcej? Chyba mało prawdopodobne jest by pracę miało stracić 250osób.
Powrót do góry
Geographic
30 %
30 %

O co kaman z wężem na piaskach?
Bo wróciłem ostatnio z zagranicy i ciocia mi mówi że ponoć na piaskach jakiś duży jadowity wąż pływa. Myślałem że sobie ze mnie żartuje, ale to samo mi powiedział kumpel że nawet w Proarcie o tym mówili.
Wzbudza dume w nas!
Powrót do góry
rafalinski
80 %
80 %

Ostrzeżeń: 4

Owszem ale to chyba nie waz tylko zmija.Jadowita owszem jest wiec trzeba uwazac.
Powrót do góry
TOM3

PostWysłany: Sro Cze 23, 2010 00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak już to jest Zaskroniec zwyczajny czyli gatunek niejadowitego węża Smile więc bez obaw Wink
Powrót do góry
Piter
40 %
40 %

PostWysłany: Czw Cze 24, 2010 00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Fakt faktem, że jest dosyć duży, bo miałem go okazję widzieć. Nie dostrzegłem jednak u niego żadnych zygzaków, żeby to mogła być żmija. Nie ma się czego bać, wąż bardziej obawia się nas, bo zwiewał tak szybko jak tylko mógł. Wink
Powrót do góry
klaus
30 %
30 %

PostWysłany: Czw Cze 24, 2010 00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O ile dobrze zdążyłem zauważyć,to na Proarcie pokazano ZASKROŃCA.Zdjęcie wykonał i przesłał do tv jakiś widz,opatrując bzdurnym komentarzem,ze to żmija.A swoją drogą redakcja Proartu się tu popisała brakiem profesjonalizmu - zamiast najpierw sprawdzić/trzn.spytać fachowców/ -upowszechniła bzdurę w swym programie..
Powrót do góry
ellocco
20 %
20 %

PostWysłany: Sro Cze 30, 2010 00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miasto kupuje grunt od AMW

Agencja Mienia Wojskowego zgodziła się na sprzedaż działki przy ul. Kolejowej w Ostrowie Wielkopolskim w trybie bezprzetargowym. dodatkowo AMW wyraziła zgodę na 50% bonifikatę i rozłożenie płatności na dwie raty. W planach na terenach powojskowych - za zgodą Rady Miejskiej Ostrowa - jest budowa hali widowiskowo-sportowo-wystawienniczej.

Całość: http://www.ostrow-wielkopolski.um.go...30_/23784.html
Powrót do góry
Kaczmarkowa
10 %
10 %

PostWysłany: Wto Lip 06, 2010 00    Temat postu: Starosta znów wypłaca pieniądze za karty pojazdów? Odpowiedz z cytatem

Proszę op informację. Sprawa dotyczy zablokowanych od czerwca ubiegłego roku wypłat naleznych pieniędzy za tzw. karty pojazdu przez starostwo powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim. Podobno szykuje się jakaś akcja stowarzyszenia zrzeszającego osoby trudniące się ściąganiem aut zza granicy. Części osób - słyszałem - zaczęto znowu wypłacać pieniądze ( m.in. sekretarkom ze starostwa). Jest jakieś pismo, w którym starosta odpowiada zainteresowanym. Czy ktoś coś wie na ten temat?
Powrót do góry
Alfer
20 %
20 %

PostWysłany: Sro Lip 07, 2010 00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

niestety ja nic nie wiem na ten temat a podanie złożyłem w marcu 2009. do dziś żadnych pieniędzy i zero odpowiedzi
Powrót do góry
michal61
10 %
10 %

PostWysłany: Nie Lip 11, 2010 00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.polityka.pl/kraj/analizy/1506914,1,strasburg-dal-nam-lekcje-etyki.read

sytuacja ma miejsce w Ostrowie

myślę, że w Ostrowie jeszcze długo nie będzie dobrze
wbrew przekonaniom tzw. zwykłych ludzi, sukces miast jest bardzo mocno powiązany z "ogólnym klimatem" w mieście, a przynajmniej z wizerunkiem jakie miasto ma "na zewnątrz" - chodzi o przyjazność wobec odmienności, otwartość na nowych ludzi i śmiałe inicjatywy; miasta mające opinię otwartych przyciągają najaktywniejsze jednostki, które stają się ambasadorami miasta na zewnątrz i napędzają interes
sprawy z artykułu nie można generalizować na całe miasto, ale gdybym był włodarzem miasta, to bym się poważnie zastanowił nad zmianą piaru i polityki miasta
nawet jeśli to odosobniony przypadek, to takie historie nam nie pomagają, zwłaszcza że Ostrów ostatni raz obiegł wszystkie telewizje i gazety z większymi tekstami w 1999 r., gdy po mieście jeździł słynny diabeł w czarnym samochodzie http://archiwum.polityka.pl/art/szatan-prasowy,391809.html
Powrót do góry
szymon
80 %
80 %

PostWysłany: Sro Lip 14, 2010 00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:

Holicon zatrudnia
Holicon zatrudnia.... Rekrutacja odbywa się stopniowo. Docelowo w Ostrowie Wielkopolskim ma przybyć co najmniej 300 nowych miejsc pracy. Teraz pracują tu głównie studenci, ale w rekrutacji nie ma większego znaczenia wiek i wykształcenie... Liczy się przede wszystkim komunikatywność.

Pierwsi konsultanci telefoniczni zatrudnieni przez Holicon już pracują. Przypomnijmy że pracodawca reprezentuje branżę Business Processs Outsorcing, w tym prowadzenie biur obsługi partnerów biznesowych. Od początku lipca zatrudniono tu ponad 20 osób, min. Justynę Twardowską z Kalisza - koordynatora konsultantów. Pani Justyna z zawodu jest fizjoterapeutką i grafikiem komputerowym... Zatem o zatrudnieniu nie tyle decyduje tu wykształcenie i wiek , co komunikatywność. Do tej pory do firmy spłynęło ponad 700 aplikacji. Rekrutacja odbywa się stopniowo. W ciągu najbliższych tygodni rozpoczną się jej kolejne etapy i szkolenia. W planach pracodawca ma zatrudnienie przynajmniej 300 osób. Obecnie stopa bezrobocia w powiecie ostrowskim wynosi 12 %, większość bezrobotnych to kobiety. Firma będzie więc miała swój udział w zmniejszeniu tego wskaźnika. Teraz w Holiconie szkoli się kolejna grupa 36 osób. Będą one pracowały jako konsultanci telefoniczni dla jednej z firm energetycznych. Przypomnijmy, że Holicon dzierżawi 5 piętro biurowca należącego do ZAP Kooperacja.

http://tvproart.pl/aktualnosc/8620/Holicon_zatrudnia

Zmniejszają bezrobocie, ale w Kaliszu?
Nie no bez przesady w pierwszej kolejności mogli zatrudniać osoby z Ostrowa.
A jeszcze jedno było 500 osób już tylko 300 ?
Powrót do góry
Kapito
40 %
40 %

PostWysłany: Sro Lip 14, 2010 00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mieszkańcy Ostrowa mogą pracować w Kaliszu, mieszkańcy Kalisza w Ostrowie. Mamy wolny rynek i nie ma się co burzyć.

Zresztą nigdzie nie zostało zapisane, że zostały zatrudnione same osoby z Kalisza. Jest tylko wzmianka o jednej osobie pochodzącej z Kalisza.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum dyskusyjne Ostrowa Wielkopolskiego Strona Główna -> Miasto Ostrów Wielkopolski Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 18, 19, 20  Następny
Strona 15 z 20

Skocz do: